Nie tylko lokalnie — naszego piwka będzie można spróbować także w Warszawie! 23-25 marca pojawimy się z naszym piwem na Warszawskim Festiwalu Piwa. Zaplanujcie swój długi weekend w Warszawie.
Warszawski Festiwal Piwa
Znany już wszystkim miłośnikom piwa kraftowego! Organizowany od 2014 r. ma swoje dwie odmiany: wiosenną i jesienną. Podczas festiwalu można posmakować najciekawszych polskich producentów piwa, a także poznać najciekawsze trendy w piwowarstwie. To miejsce jednoczące amatorów piwnych trunków, którzy dzielą się swoją wiedzą i zdobywają nowe doświadczenia smakowe.
Na miejscu będzie można spróbować około 1000 piw, w tym znajdzie się nasze bałtowskie piwo! Każdy z pewnością znajdzie tu coś dla siebie. Poza strefą piwną uczestnicy festiwalu mogą liczyć na strefę slow food oraz strefę rozrywkową.
Browar Bałtów
Zabieramy ze sobą 6 stylów piwnych: pils, lager, pszeniczne, stout owsiany, apa oraz pierwsze w Polsce piwo miodowo-propolisowe. Nasze stoisko znajdować się będzie na parterze w strefie nowych browarów. Tam zasmakujecie naszego bałtowskiego piwa, które powstaje na bazie jurajskich źródeł i niezwykłej recepturze Mistrza Warzelnika.
Bałtowskie piwo
O tym, jak powstaje nasze piwo i jakich słodów używamy do produkcji naszego piwa opowiedzą główni piwowarzy, których spotkacie na naszym stanowisku. Na miejscu będzie można także kupić kilka gadżetów z naszym logo! Gorąco zachęcamy do poznania regionalnego piwa z jurajskiego źródła! Na miejscu odpowiemy także na wszelkie pytania dotyczące tematyki naszego browaru i jego ciekawej historii. Do zobaczenia!