16 czerwca był wyjątkowy nie tylko ze względu na 1 urodziny Browaru Bałtów. Wtedy też dotarła do nas przesyłka prosto od Kaspar Schulz. Warzenie piwa wymaga praktycznych umiejętności i kunsztu, a o nie dbają browarnicy, Michał i Mateusz.
Zwiększamy moce produkcyjne o 30%
To wspaniała wiadomość dla koneserów piwnych trunków. Dzięki odpowiedniemu wyposażeniu, piwo zachowa wysoką jakość. Dlatego Browar Bałtów rozbudowuje swoją linię produkcyjną o dodatkowe 4 tanki. Pozwolą one produkować około 16 tysięcy litrów piwa miesięcznie! Co więcej, browarnicy pracują już nad recepturą kolejnego stylu piwnego, a będzie nim — IPA.
19 czerwca rozpoczęto prace, mające na celu powiększenie linii produkcyjnej. Tanki (Kaspar Schulza) zaczęły zajmować swoje stanowiska. Koniec montażu zaplanowano na 23 czerwca.
Zwiedzanie linii produkcyjnej
Browar Bałtów, a właściwie główni browarnicy zapraszają do zwiedzania linii produkcyjnej. To jedyna okazja byście mogli z bliska i na własne oczy zobaczyć jak powstaje bałtowski browar. Co ciekawe historia browaru związana jest z Krainą Koni, a miejsce to kryje wiele tajemnic. Browarnicy podzielą się tutaj z wami swoją wiedzą i zdradzą tajniki powstających piwnych trunków.



