Browarnicy bałtowskiego browaru nie stoją w miejscu! Z myślą o miłośnikach ciemnego piwa powstał stout owsiany — to WILCZY TROP. Zapraszamy do degustacji piwa.
Browar regionalny i NOWY „WILCZY TROP”
Browar Bałtów to pierwszy w Polsce browar tematyczny. Wraz z produkcją nowego trunku, powstała także nowa historia – słuchowisko.
Przeszłość to historia, która zapisuje się w legendach, opowieściach i ludziach. Niegdyś panowały srogie zimy. Czy zastanawialiście się, dlaczego minęły? Czy to wina zmieniającego się klimatu jest głównym powodem? Nasz Gawędziarz — Zbyszek po raz kolejny zaskoczy Was niebywałą historią, w której pojawia się dobro i zło, wilk i Marzanna. Wilczy trop to nie kolejna zwykła opowieść to historia z morałem — który dla każdego z nas może okazać się cenną radą.


Stout owsiany
To piwo górnej fermentacji, charakteryzujące się ciemną barwą, nutami kawowymi, czekoladowymi oraz karmelowymi. W naszym stoucie wyczuwalnym smakiem będą także płatki owsiane. Sprawiają one, że piwo staje gładkie. Stout owsiany wytworzony został ze słodu Pale Ale z dodatkiem słodów ciemnych. Skład piwa uzupełniły słody: czekoladowo-pszeniczne, carafa3, palony jęczmień – special W, monachijski 2. Użyte słody pochodzą ze słodowni Weyermann. Chmiele pozyskaliśmy od polskich producentów.